SIDEBAR

Alles voor de foto?

0 comments
sep 10 2015

 

Een maand geleden maakte ik ook de 22km lange wandeling van de Trolltunga in Noorwegen. Het is een tocht waarbij je wondermooie landschappen ziet. Dit jaar bleef de sneeuw wat langer liggen dan normaal. Onderweg zie je zoveel moois dat je er zo goed als overal foto’s kan maken. Dat heb ik ook gedaan.

De social media fotograferen bekijken het anders: zij willen een foto om aan hun vrienden te laten zien op Facebook, Instagram, Twitter, … Hiervoor worden vaak halsbrekende toeren genomen om nog een originele foto te nemen. Op de rand van de 700m hoge afgrond boven het Ringedalsmeer zitten is voor sommigen niet genoeg. Ik was al heel tevreden met een prachtig uitzicht over het Hardangerfjord, en zag langs de zijlijn welke stunts worden uitgevoerd om een foto te maken die toch nog iets anders is dan alle anderen.

Tot mijn verbazing waren er tot hiertoe geen ongevallen gebeurd. Nu precies een maand later is er jammer genoeg een eerste slachtoffer gevallen, wat je hier heel letterlijk kan nemen. Een studente is van de Trollentong naar beneden gevallen in het meer. Ik vond het daar al een angstige gedachte dat er geen gsm bereik was. Zij hebben de hulpdiensten via gps kunnen verwittigen, die uiteindelijk na 7 uur zoeken het lichaam hebben teruggevonden. In welke omstandigheden het is gebeurd is mij onbekend. Zelfs heel veilig langs de afgrond staan en je even misstappen kan fataal zijn, hoe oplettend je ook bent. Bovendien moet je er nog eens een uur aanschuiven om op de foto te kunnen!

Lees het nieuwsbericht hierover op deze pagina (externe website)

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.