SIDEBAR

Duinlandschap

0 comments
nov 05 2016
Post's featued image.

Vorige week gaf ik de workshop ‘najaar in het duin’.

Uiteraard ging ik eerst zelf op pad om de beste plekjes te vinden, en alles aaneen te breien tot een interessante workshop. Door een groothoeklens te gebruiken maakte ik deze landschapsfoto in het duin. Het effect van deze lens is dat het landschap veel weidser lijkt dan het is. Deze tips, en veel andere kwamen aan bod in de workshop. Toch geeft het een leuk beeld, want we hebben heel mooie duinen in België.

De meerwaarde van deze foto zit hem vooral in de lucht, en de ‘crepuscular rays’ in de rechterbovenhoek: de zon die doorheen het wolkendek schijnt. Om deze goed vast te leggen maakte ik 1 foto met een grijsverloopfilter, en 7 foto’s voor HDR. Nadien maakte ik de vergelijking in Lightroom: de HDR deed het in dit geval pakken beter! Om de HDR samen te stellen voegt Lightroom deze 7 foto’s samen, en maakt hij een mix van de belichting. Zo krijg je meer details te zien.

Deze foto werd aan onze kust genomen, maar er zijn ook andere natuurreservaten (zoals de Kalmthoutse Heide) die duinen hebben.

De verrassing waarvoor je in de duinen steeds staat is hoe onaangeroerd het duinzand erbij ligt. Regen en wind zijn bepalende factoren, die vooral de voetsporen moeten uitwissen en inruilen voor een strakke laag zand.

In 2017 staan deze workshops terug op het programma. Schrijf je op tijd in, want deze editie zat razendsnel vol.

>>> Klik hier voor meer info over de workshops

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.