SIDEBAR

Een schilderij door het raam

feb 12 2016

Wie mijn vorige blog las, weet al dat ik deze week het Chinees nieuwjaar ging fotograferen in Antwerpen. Ik maakte de keuze om de beleving van de mensen te fotograferen, en niet de festiviteiten op zich.

Door goed rond te kijken viel mijn oog op een Thais kapsalon. De kapper was het haar van een meisje aan het doen, en daar viel mijn oog onmiddellijk op. Ik fotografeerde dit door het raam, omdat je zo mooie weerspiegelingen in het glas kan meenemen. Ik maakte ook de keuze om het meisje in de spiegel te fotograferen, en niet rechtstreeks. Ik zag de lege kappersstoel staan, en zo kreeg ik het idee dat deze elementen bij mekaar pasten: een lege stoel, en toch een meisje dat in de stoel zit.

Als je niet weet hoe deze situatie is gefotografeerd, zou je zelfs kunnen denken dat het geen spiegel is maar een schilderij tegen de muur.

De foto heb ik omgezet naar zwart-wit, omdat ik vind dat hierbij de weerspiegelingen beter tot uiting komen. Ik toon je hier ook de kleurenversie, omdat ik het ook wel een mooi kleurenpalet vind. En zo twijfel ik wel meer: kleur of zwart-wit? Mijn voorkeur voor zwart-wit neemt hier dan toch de bovenhand…

>> Klik hier en bekijk het portfolio Chinees nieuwjaar <<

  1. Hans capiau 

    Ik verkies de zwart wit versie. Het meisje springt er meer uit vind ik en komt zo meer centraal in het verhaal staan, en in de kleurversie (ook mooi) gaat het meer om een “algemene” sfeerfoto.

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.