SIDEBAR

Het jaar van de aap

feb 10 2016
Post's featued image.

De Chinese gemeenschap in Antwerpen vierde vandaag hun Chinees nieuwjaar: het jaar van de aap.

Elk jaar organiseren zij hun optocht die begint in de Van Wesenbekestraat, het hart van de Chinese wijk. Een aantal jaar geleden was ik daar al eens bij, en daarvan weet ik dat het niet zo eenvoudig is de leeuwendans te fotograferen. Alle belangstellenden staan er in een kring rond. Daarom ging ik op zoek naar een andere manier om het Chinees nieuwjaar in beeld te brengen.

Ik heb ervoor gekozen de mensen te fotograferen die toekijken op de stoet die door de straat trekt. Zo zie je hoe zij nieuwjaar beleven. De ene is aan het werk, de ander zorgt voor het eten, nog iemand anders kijkt rustig toe vanaf de zijlijn, …

De hele reportage kan je bekijken in het portfolio. Deze foto is een van de leukste van deze dag. Je ziet een familie achter het raam op de eerste verdieping van een Chinees restaurant toekijken. Het jongetje komt erbij en wil de beste plaats. Hij wil zo dicht mogelijk bij het raam, en zet zijn hand tegen het glas. In het raam zie je een geometrische reflectie. De Chinese tekens op het raam brengen dit beeld nog wat karakter bij.

>> Klik hier en bekijk het portfolio Chinees nieuwjaar <<

  1. Pingback: Fotografie Danny Laps » Een schilderij door het raam

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.