SIDEBAR

Hoe zou jij het doen?

jun 16 2015

Vanochtend ben ik de workshop macro libellen en waterjuffers gaan voorbereiden. Zoals je op mijn Facebookpagina al kon zien, zijn de koraaljuffers massaal aanwezig. En dat is leuk, want het is een typische soort voor De Kempen en een bijzonder mooie waterjuffer!

Het eerste onderwerp dat ik vanmorgen tegenkwam waren parende Jakobsvlinders. Deze nachtvlinder die overdag ook actief is, maar heel beperkt, komt vooral voor op zandgrond. Zijn oranje/zwart gekeurde rupsen zijn heel typisch en komen voor op kruiskruid (gele bloemen). Van mei tot augustus kan je deze vlinder vinden. De felrode kleur op zijn vleugels doet hem onmiddellijk opvallen.

Tijdens de workshop wil ik graag het esthetisch registreren van een soort aan bod brengen, in combinatie met diezelfde soort creatief fotograferen. Het onderwerp daarvoor vanochtend was het vrouwtje van de gewone oeverlibel.

De foto die je bovenaan bij dit bericht ziet belicht het creatieve aspect. In de galerij bij deze blog zie je ook de esthetische registratiefoto. Exact dezelfde libel, enkel een andere invalshoek. Ik ben benieuwd wat de fotografen hun voorkeur zal zijn… Ze zullen wel allebei deze manieren moeten proberen 🙂

De workshops voor dit weekend zijn volzet. Daarom heb ik nog een extra workshop voorzien op 4 juli (klik hier voor meer info).

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.