SIDEBAR

Kleurrijke metrostations

jun 01 2016

Binnenkort vindt weer de workshop stadsfotografie in Antwerpen plaats. Daar zijn enkele mooie metrostations, maar ze kunnen toch nog niet tippen aan de stations in het buitenland. Voor deze reeks foto’s ging ik op zoek naar kleur, in Berlijn en Hamburg.

Bij het verwerken van de foto’s met Lightroom, is het altijd twijfelen tussen sterk op elkaar gelijkende foto’s. Het is handig  dat je ze naast mekaar kan zetten. Dat kan door de foto’s te selecteren, en dan te drukken op de sneltoets N. Of kies gewoon de beoordelingsweergave. Zoals je hieronder ziet, heb ik in dit geval twee op elkaar gelijkende foto’s naast mekaar geplaatst, om ze zo goed te kunnen beoordelen.

Lightroom-N

Het is dus zeker zinvol om tijdens je vakanties of citytrips op zoek te gaan naar mooie metrostations. Ze zijn niet altijd even kleurrijk als deze selectie, maar wie zoekt die vindt. In plaats van op je iphone te kijken in de metro, kan je bij elke halte eens naar buiten kijken om te zien of dit het uitstappen waard is.

Tijdens de workshop stadsfotografie Antwerpen komt het fotograferen van trams/metro ook aan bod. Het is een heel leuke workshop, en je ontdekt toffe plekken in Antwerpen waar je zelf niet terecht zou komen om te fotograferen.

Zin om mee te gaan, of moet ik je nog even warm maken? Bekijk hier alles over de workshop stadsfotografie Antwerpen.

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.