SIDEBAR

Leonard Cohen: voor en na

nov 11 2016

Niemand is het eeuwige leven gegeven, zelfs niet Leonard Cohen…

Vandaag ging ik op stap om paddenstoelen te fotograferen. Het verschil met vorige week werd me al snel duidelijk. Waar de omstandigheden toen nog nat en warm waren, waren ze nu verregend en koud. Resultaat: minder paddenstoelen.

Ik volgde dezelfde route dan vorige week, en kwam dezelfde paddenstoelen tegen. Mijn geheugenkaart had ik nog niet geformatteerd, waardoor ik op het idee kwam een voor en na (Leonard Cohen) te maken. Kwestie van eens een originelere titel voor een blog te kunnen vinden. Hopelijk ben ik daarin geslaagd :-). Overigens: zijn nieuwe cd ‘You want it darker’ is zeer goed!

Dezelfde foto’s maken lukte vrij goed. Het was vooral even zoeken naar het juiste standpunt. Een paar centimeter maakt al een groot verschil. Door liveview te gebruiken kreeg ik een duidelijk beeld van hoe mijn foto van vandaag er zou uitzien. Op het display wisselde ik onmiddellijk tussen mijn foto van vorige week en liveview, waardoor dit makkelijk ging. Het moeilijke was vooral de positie van de paddenstoelen: de honingzwammen waren omgevallen en de mycena’s sterk gegroeid. De melkzwammen verleenden zich nog het makkelijkst tot dit soort foto.

 


Voor en na: honingzwam

Vorige week groeiden ze nog heel mooi, deze week was het groepje omver gevallen.

dla_20161105_6533

Honingzwam: voor

Honingzwam: na

Honingzwam: na

Mycena: voor

Mycena: voor

dla_20161111_6617

Mycena: na Het lijkt een heel andere foto, maar het is toch exact dezelfde. Zeker wanneer je op de details begint letten: links vooraan zie je een groepje van 3 mycena’s, waarbij de twee linkse onder de rechtse staan. Zowel in de voor en na vind je dat duidelijk terug. Rechts opzij zie je vooraan bij de voor foto al een mycena met een beschadiging in de hoed. Ook op de na foto zie je duidelijk dat de voorrand van de hoed is beschadigd.

Melkzwam: voor

Melkzwam: voor

Melkzwam: na Het verschil is hier niet bijster groot: de paddenstoel heeft het deze week goed volgehouden, en toont minder verderf dan bovenstaande. Je ziet wel dat ze nog een beetje zijn gegroeid. Vooral bij de linkse valt dit op aan de lengte van de steel.

Melkzwam: na
Het verschil is hier niet bijster groot: de paddenstoel heeft het deze week goed volgehouden, en toont minder verderf dan bovenstaande. Je ziet wel dat ze nog een beetje zijn gegroeid. Vooral bij de linkse valt dit op aan de lengte van de steel.

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.