SIDEBAR

Libellenseizoen eindelijk van start

0 comments
mei 18 2017
Post's featued image.

Het was nog niet het ideale voorjaar voor libellen. Ik stelde de voorbije jaren vast dat het seizoen van start gaat in de tweede decade van april. Dit jaar is het eerder de eerste decade van mei. Sinds vorige week merk ik een grote toename van de aantallen. Dit weekend beloven het al schitterende ochtenden te worden. Hoewel je de natuur niet in de hand hebt, ziet het er vanaf dan toch goed uit. De hele week in aanloop van het hemelvaartweekend ziet er goed uit. En dat zal de natuur op alle vlakken deugd doen!

Ook deze prachtige smaragdlibel geniet van de mooie ochtenden! Het is een libel die al vroeg op het seizoen aan te treffen is, net zoals de viervlek. Allebei prachtige soorten waarnaar je op dit moment op zoek kan gaan.

Komend weekend heb ik twee libellenworkshops gepland, en daar kijk ik al naar uit! Bij het voorbereiden ervan trof ik ook prachtig verse icarusblauwtjes aan. Daarnaast staat er nog een leuke topsoort op het programma: heidekartelblad. Ik trof een mooi stukje vegetatie hiervan aan. Een typsiche plant voor De Kempen. De deelnemers van de workshops zullen dus in ideale omstandigheden juffers en libellen fotograferen, maar ook de kans krijgen om enkele prachtige landschapsfoto’s te maken en macro’s van het heidekartelblad.

Uitkijken naar het weekend dus!

Workshop libellen zaterdag 20 mei: klik hier voor meer info.

Workshop libellen zondag 21 mei: klik hier voor meer info.

 

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.