SIDEBAR

Lightroom tip: zonnedauw

aug 24 2016

De zonnedauw blaadjes staan momenteel op hun allermooist. Ze zijn groot, en er hangt veel kleverige vloeistof aan. Bovendien is er in augustus vaak dauw, waardoor ze nog wat extra dimensie krijgen.

Misschien heb jij ook al wel zonnedauw gefotografeerd, en gebruik je Lightroom. Hierbij een eenvoudige tip om je zonnedauwfoto’s te verbeteren: in de module ontwikkelen ga je naar het deelvenster standaard, waar je de witbalans terugvindt. Je hebt daar de schuifregelaar van blauw naar geel, die je ongetwijfeld kent en al hebt gebruikt. Daaronder vind je de schuifregelaar terug om de kleurtint te bepalen. Deze heb je misschien nog niet gebruikt. Hij is vooral nuttig wanneer er kleurafwijkingen optreden. Met deze schuifregelaar kan je deze dan herstellen. Je ziet dat de regelaar van groen naar magenta loopt. Zonnedauwfoto’s bevatten veel rood en groen. Het is vooral het rood dat je moet benadrukken.

Probeer dit eens uit: beweeg de schuifregelaar van de kleurtint eens wat meer naar het magenta toe. Je zal zien dat de zonnedauw beter tot zijn recht komt. Eenvoudig, en leuk hé!

lightroom-zonnedauw

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.