SIDEBAR

Met Radio 1 in Mons

0 comments
apr 04 2015
Post's featued image.

Radio 1 ging op zoek naar creatief talent, en dat vonden ze terug in mijn foto’s. Ik mocht met hen een weekend naar Mons. Er werd ons een heel mooi hotel aangeboden, een geleide rondleiding in het Van Gogh Museum en een stadswandeling met gids. Allemaal zeer aangenaam om de culturele hoofdstad van Europa zo te kunnen verkennen.

Zondagochtend was ik te horen in de live uitzending van Bar Du Matin, met Annemie Tweepenninx. Zij is de vaste presentatrice van dit programma, en was ook op tv te zien in o.a. de documentaire ‘Het universum van Panamarenko’. Deze live uitzending meemaken was heel leuk, en het viel me op wat een goeie research er aan voorafging. De uitzending kan je hier herbeluisteren.

Van Mons stelde ik een portfolio samen. Tijdens de live uitzending van Bar Du Matin had ik het over een rommelwinkeltje in het centrum van de stad. De foto’s die daarbij horen, kan je hier bekijken. Want dat kan je op de radio nog niet tonen… Portfolio Mons.

Op de foto die ik hier toon, lijkt het alsof de vrouw op haar hand steunt. Het is echter een plastic hand met ringen rond. Deze foto werd spontaan genomen, met mijn Fuji X100T. Een camera speciaal voor straatfotografie, die fluisterstil werkt. Eerst had ik aan de vrouwen gevraagd of ik foto’s mocht nemen in hun winkel. Omdat ik niet van geposeerde foto’s hou, hing mijn camera rond mijn nek met mijn vinger op de ontspanknop. Deze foto werd zo gemaakt. Het was absoluut een toevalstreffer. Voor de vele missers die je als fotograaf tegenkomt, mag af en toe wel dat beetje geluk.

Beluister hieronder het fragment uit Bar Du Matin, en bekijk het portfolio Mons.

Submit a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.