CURSUS NATUURFOTOGRAFIE

Deze cursus brengt je de basisprincipes bij van natuurfotografie, aan de hand van theorie & praktische workshops!

Danny Laps en Landschap vzw organiseren samen de deze basiscursus natuurfotografie. In 4 theorielessen, en 3 workshops leer je de kneepjes van het vak.

Ontdek met deze cursus de unieke sfeer van natuurfotografie!

PRAKTISCH

Waar: Willebroek
Theorie: 20 maart | 27 maart | 24 april | 29 april
Praktijk: 25 maart | 1 april | 29 april
Tarief: 300 euro (270 € leden Landschap vzw)

Start op maandag 20 maart 2017

Basiscursus natuurfotografie (Danny Laps & Landschap vzw)

INFO OVER DEZE CURSUS

In het voorjaar van 2017 organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Danny Laps een complete basiscursus natuurfotografie in Heindonk, deelgemeente van Willebroek (regio Mechelen). Deze 7-delige cursus is ideaal voor fotografen die zich willen verdiepen in natuurfotografie. Je leert hier de basisprincipes van fotografie, en hoe je ze toepast in de natuurfotografie. Eens je deze theorie en praktijk beheerst, leer je in de volgende lessen hoe je planten, dieren en landschappen in beeld brengt. De workshops leren je de principes toepassen in de praktijk. We leggen de nadruk op techniek, compositie en creativiteit.

Danny is ook een expert op het gebied van beeldbewerking. In zijn lessen zal hij regelmatig verwijzen naar de factoren waarmee je rekening dient te houden bij het verwerken van je digitale beelden. En dat is een item dat je niet mag onderschatten. Met deze cursus wil hij je een stevige basis bijbrengen, in een zo breed mogelijke vorming.

De theorielessen en praktijkworkshops lossen mekaar telkens af. De eerste les start met de theorie. Daarna vindt een workshop plaats. Tijdens de volgende theorieles worden je foto’s besproken, en volgt er weer een stuk theorie dat dieper ingaat op natuurfotografie. Je leert dus uit theorie, praktijk en het bespreken van je eigen foto’s en die van je medecursisten.

Deze basiscursus gaat ervan uit dat je nog geen voorkennis hebt, of de algemene principes van fotografie nog eens wil opfrissen.

Fotografen die in aanmerking komen:
– Fotografen zonder enige voorkennis of ervaring.
– Fotografen die een opfrissing willen van hetgeen ze tot hiertoe leerden.

Danny wil je graag naar een hoger fotografisch niveau tillen. Hij is recht voor de raap, en bespreekt gericht je beelden. Zijn hoofddoel is dat je na deze cursus een foto technisch perfect kan uitvoeren. Hij wil ook graag bereiken dat je onderwerpen creatief benadert, en dat je een interessante compositie kan maken. En vanuit zijn Lightroom expertise leert hij je aan het bewerken van een foto denken nog voor je hem neemt.

Jij wil dus een kritische bespreking van een foto om jezelf zoveel mogelijk groeikansen te bieden. Je wil een stevige basiskennis natuurfotografie en handvaten voor in het veld. Dan ben jij de ideale kandidaat om deze cursus te volgen.

Beschik je al over meer ervaring, waaronder ik versta dat je kan jongleren met diafragma, sluitertijd en ISO waarde. Dat je een beeld ziet en de foto onmiddellijk kan nemen met de juiste instellingen en technisch correct uitgevoerd. Dat je weet met welke moeilijkheden je te kampen hebt bij digitale beeldverwerking en hoe je deze oplost. Dat je weet welk materiaal je nodig hebt, hoe je ’s ochtends vroeg een vlinder kan vinden, hoe je een ree benadert, hoe je een plant met een soft focus effect fotografeert… Dan beheers je al te veel voor deze cursus, en is eerder een andere workshop aanbevolen.

kortingledenlandschapvzwDeelname aan deze cursus kost 300 euro.

Inclusief:
– Syllabus.
– Koffie / thee / water.
– Kortingsbon voor een workshop van Danny.
– Kortingsbon voor online cursus Lightroom.

Korting:
– Leden van Landschap vzw ontvangen 10% korting.
Een deel van de inkomsten van deze cursus gaat naar Landschap vzw.

Tarief:
– Standaard: 300 euro.
– Leden Landschap vzw: 270 euro.

Een frisse, jonge natuurbeweging steunen en in de toekomst nog kortingen krijgen? Word dan nu lid van Landschap VZW. Klik hier voor meer info.

De lessen en workshops liggen verspreid over maart en april.
Je kan slechts inschrijven voor de volledige cursus. Het is niet mogelijk aparte delen te volgen. Ik wil je gedurende een traject begeleiden.

Het deelnamebedrag (300 € / 270 €) en het aantal lessen ligt dus vast. Wil je toch graag deelnemen en kan je een keer niet? Stel hieronder een vraag over de cursus, en we vinden samen een oplossing.

Theorie 1 – maandag 20 maart (19.30 – 22.00 uur)
Praktijk 1 – zaterdag 25 maart (13.30 – 17.30 uur)
Theorie 2 – maandag 27 maart (19.30 – 22.00 uur)
Praktijk 2 – zaterdag 1 april (13.30 – 17.30 uur)
Theorie 3 – maandag 24 april (19.30 – 22.00 uur)
Praktijk 3 – zaterdag 29 april (06.00 – 10.00 uur)
Theorie 4 – zaterdag 29 april (10.00 – 12.30 uur)

Camera

Compactcamera / Systeemcamera / Reflexcamera.

Objectieven / lenzen

Een standaardles volstaat. Meer is altijd plezierig 🙂

Materiaal aankopen

Koop niets aan om deze cursus te volgen! Je krijgt nog uitleg over welk materiaal geschikt is, welke merken zijn aanbevolen, wat je beter niet koopt, …

Je schrijft je op deze website in voor deze cursus. Dat doe je met het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving pas echt geldig, en heb je recht op deelname.

EEN VOORSMAAKJE

NU AANMELDEN

Een moment geduld aub.
Een moment geduld aub.

Bekijk hier het overzicht van alle workshops

Bedankt voor je interesse in deze workshop. Fotografen die eerder deelnamen aan een workshop van mij, waren heel tevreden over de begeleiding. Ik hoop dat jij ook merkt dat ik de workshop met veel tijd en zorg voor je heb samengesteld! Misschien zie ik je binnenkort bij een andere workshop?!

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.