CURSUS STADSFOTOGRAFIE / STRAATFOTOGRAFIE

Cursus stadsfotografie waarin je een theoretische basis krijgt voor het fotograferen in steden.

Het gaat hier om een theoretische vorming over straatfotografie / stadsfotografie. Het is de ideale voorbereiding op de workshop stadsfotografie of gelijk welke citytrip die je in het vooruitzicht hebt. Zowel camera-instellingen als praktische tips verrijken jouw vaardigheden na het volgen van deze cursus.

DLA_20150411_8273

PRAKTISCH

Waar: Jozef Ickxstraat, Antwerpen
Datum: donderdag 22 maart 2018
Hoelaat: van 20 tot 22.30 uur
Tarief: maximum 60 euro*
Er geldt een variabel tarief!

Inclusief: online cursus

Minimum deelnemers: 5
Maatwerk is mogelijk (zie inschrijven)

Cursus stadsfotografie / straatfotografie

INFO OVER DEZE CURSUS

Deze cursus is gekoppeld aan de workshop stadsfotografie Antwerpen, maar kan je ook los hiervan volgen. De workshop vindt plaats op donderdag 12 april 2018, en ook op zaterdag 5 mei 2018.

In deze cursus stadsfotografie / straatfotografie krijg je een theoretische vorming over het fotograferen in steden. Dit kan in de praktijk worden toegepast tijdens de workshops, of tijdens een citytrip of reis die jij in het vooruitzicht hebt. De vorming is breed en omvat allerlei aspecten zoals:

 • instellen van de camera
 • materiaalkeuze
 • gedrag en ethiek van de fotograaf
 • vinden van interessante locaties
 • fotograferen van onderwerpen in de stad: mensen, architectuur, beweging, …
 • interessante locaties in enkele Belgische steden
 • zwart-wit denken, kijken, omzetten
 • nabewerking met Lightroom

Ik leg je uit aan de hand van Belgische en Europese locaties welke mogelijkheden je hebt om te fotograferen in steden. Ik toon je tal van voorbeelden en deel je mijn ervaringen. Ik geef je praktische tips waarbij je leert hoe jij je als fotograaf kan opstellen in een vreemde stad. Bijvoorbeeld het fotograferen van mensen: spreek je ze best aan, of doe je het stiekem? We gaan zelfs heel kort in op wetgeving. Deze les van 2,5 uur zal werkelijk voorbijvliegen, en je gaat met een lading van tips naar huis. Je vindt daarna alles nog eens netjes samengevat in de bijgeleverde cursus.

Deze cursus wordt ingericht voor fotografen die aan de slag willen gaan in steden. Je hebt een interesse in het fotograferen van mensen, architectuur, mode, authenticiteit, … Zelfs de sociale vaardigheden van de fotograaf komen aan bod. Er wordt een basiskennis fotografie verwacht, zodat je weet waarover ik spreek wanneer ik je een bepaalde sluitertijd, diafragma-opening of ISO-instelling adviseer.

Dit is een theoretische vorming die je eventueel kan combineren met de workshop stadsfotografie Antwerpen:
donderdag 12 april 2018
zaterdag 5 mei 2018

Deelname aan deze workshop kost 60* euro.

*Variabel tarief:

 • 60 euro voor fotografen die enkel deze workshop volgen.
 • 45 euro voor fotografen die ook de workshop stadsfotografie volgen.
 • gratis voor fotografen die een hattrick scoren (= reeds 3 workshops bij mij volgenden)

De cursus vindt plaats op donderdag 22 maart 2018. Er wordt gestart om 20 uur, en geëindigd om 22.30 uur. Een heel korte pauze wordt voorzien, en je wordt rijkelijk verwend met voldoende hapjes en drankjes.

Je ontvangt vooraf een document met alle praktische info.

Donderdag 22 maart 2018, van 20.00 tot 22.30 uur.

Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 15 deelnemers.

Om de theorie in de praktijk om te zetten beschik je over een compactcamera, reflexcamera, of systeemcamera. Je ontvangt een samenvatting van de cursus en je krijgt ter plekke schrijfgerief en een notitieblok. Je hoeft niets mee te brengen naar deze avond.

Je schrijft je op deze website in voor de cursus. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving pas echt geldig, en heb je recht op deelname.

Wil je de cursus liever individueel volgen? Dat is ook mogelijk. We stellen dan een cursus samen op maat. Zie onderaan bij nu aanmelden: maatwerk.

EEN VOORSMAAKJE

Al deze foto’s zijn genomen met een camera met 35mm lens (Fuji X100T). Een standaardlens volstaat dus om veel resultaat uit deze workshop te halen.

Inschrijven voor de cursus stadsfotografie / straatfotografie

INSCHRIJVEN

Voor deze cursus geldt een variabel tarief. Nieuwe fotografen zijn van harte welkom. Deelnemers van de workshop stadsfotografie genieten van een voordeeltarief. Onder een deelnemer wordt verstaan dat je bent ingeschreven voor de workshop in 2018, of reeds de workshop volgde (individueel, niet via een fotoclub). En wie al drie keer of meer een workshop bij mij volgde, mag volledig gratis deelnemen!

Een moment geduld aub.
Een moment geduld aub.

Je kan deze cursus ook privé volgen. Het standaardtarief hiervoor bedraagt 250 euro, en dit is een vaste prijs voor 1 of 2 personen. In overleg met jou wordt de datum besproken. Via dit formulier kan je vrijblijvend informatie aanvragen over een privécursus stadsfotografie / straatfotografie, of er ineens een boeken.

Beschrijf hier kort wat jij wenst. Ik pas de inhoud van de workshop zo goed mogelijk aan jouw wensen aan. Je kan ook al een moment voorstellen waarop je de workshop graag wil volgen.

Bij een privé workshop kies je zelf of je extra deelnemers meebrengt (zo kan je de kosten delen). Kies je ervoor om de workshop individueel te volgen, dan ben je dus de enige deelnemer. Ik zet geen extra deelnemers bij jouw workshop. Je hebt dit dus zelf in de hand. Ik wil je topkwaliteit geven, en je krijgt dan ook wat jou toekomt!

Een moment geduld aub.

Bekijk hier het overzicht van alle workshops

Bedankt voor je interesse in deze workshop. Fotografen die eerder deelnamen aan een workshop van mij, waren heel tevreden over de begeleiding. Ik hoop dat jij ook merkt dat ik de workshop met veel tijd en zorg voor je heb samengesteld! Misschien zie ik je binnenkort bij een andere workshop?!

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.