WORKSHOP LANDSCHAPSFOTOGRAFIE & LIGHTROOM

Hier sla je heel wat vliegen in een klap. Leer ongelooflijk veel bij in deze complete workshop die alles bundelt!

Fotograferen en foto’s bewerken is onlosmakelijk verbonden. Deze workshop speelt daar volledig op in. Deze workshop richt zich op het fotograferen in HDR, maken van panoramabeelden en deze verwerken met Lightroom. Een workshop voor de landschapsfotograaf die dus wat meer wil! Workshop van Danny Laps (Adobe Certified expert en Adobe Certified instructor).

Samenstellen van een HDR foto met Lightroom.

 Dagworkshop
Theorie & praktijk
Inclusief lunch
Inclusief online cursus

PRAKTISCH

Theorieles: Antwerpen
10.00 – 12.30 uur.

Lunch, toffe babbel en verplaatsing:
12.30 – 13.30 uur.

Praktijkles: Kalmthout
13.30 – 16.00 uur.

Datum: zondag 2 april 2017
Hoelaat: van 10.00 tot 16.00 uur
Tarief: 99 euro (90 € leden Landschap vzw)

Minimaal 4 deelnemers
Maximaal 8 deelnemers

Workshop landschapsfotografie, Lightroom, panorama en HDR.

INFO OVER DEZE WORKSHOP

Dit wordt een kanjer van een workshop waarbij je waanzinnig veel zal leren:

– Technieken en creatieve benaderingen voor landschapsfotografie.
– HDR foto’s maken en ontwikkelen met Lightroom.
– Panoramafoto’s maken en ontwikkelen met Lightroom.
– Ontwikkelen van je landschapsfoto’s met Lightroom.

Panoramafoto = verschillende foto’s aan elkaar plakken om tot een groter beeld te komen.
HDR = High Dynamic Range = het verschil in belichting tussen licht en donker digitaal overbruggen, wat je camera slechts veel beperkter kan. Door dit in Lightroom uit te voeren, kan je verschillende belichtingen samenvoegen tot één foto van een hoger dynamisch bereik.

De combinatie van het fotograferen in het veld met de digitale technieken staat hier centraal. We starten met een theorieles over landschapsfotografie, waarbij we de focus leggen op het maken van realistische HDR foto’s en panorama’s. De aandacht blijft steeds gericht om alles zo efficiënt mogelijk aan te pakken: door met de juiste instellingen te fotograferen, verloopt de beeldbewerking veel vlotter. Als we weten wat de computer van ons verwacht, steken we op die manier zelf een handje toe.

Je leert als een expert het maximale uit je beeld te halen: leer een HDR foto samenstellen, een panoramafoto maken en Lightroom technieken om deze perfect te ontwikkelen.

Programma:
10.00 – 12.30 uur: theorieles landschapsfotografie, Lightroom, HDR, panorama.
12.30 – 13.30 uur: lunch (inclusief) en verplaatsing naar Kalmthout (15 km).
13.30 – 16.00 uur: praktijkworkshop in Kalmthout.

Wil je realistische foto’s met optimaal gebruik van digitale technieken? Dan is deze workshop de weg om dit met Lightroom volledig te beheersen.

Tijdens deze workshop maak je kans om een online cursus Lightroom te winnen ter waarde van 95€.

Serieuze fotografen die bij voorkeur in RAW fotograferen.
Om dit in Lightroom toe te passen, heb je minstens Lightroom 6 of Lightroom CC (Creative Cloud) nodig.

Lightroom voorkennis wordt verwacht, en dit is een pluspunt. Een basiskennis van de bibliotheek en ontwikkelmodule is nodig om deze workshop te kunnen volgen. Anders zal het tempo te hoog voor je liggen.

Als fotograaf wil je graag creatief aan de slag en wil je nadien zo efficiënt mogelijk je foto’s ontwikkelen met Lightroom.

Ik bied je al mijn ervaring met Lightroom, en durf je zonder schroom te zeggen dat je bij mij aan het juiste adres bent voor een Lightroom workshop. Veel mensen begeleidde ik al in het optimaal leren gebruiken van dit programma. Bovendien is mijn cursus de enige cursus waarbij je zoveel waardevol cursusmateriaal ontvangt. Doe me een plezier, vergelijk met andere aanbieders en ontdek wat je bij mij meer krijgt!

Deelname aan deze workshop kost 99 euro.

Inclusief:
– Professionele begeleiding.
– Online cursus.kortingledenlandschapvzw
– Hapje en drankje.

Korting:
– Leden van Landschap vzw ontvangen korting.
Een deel van de inkomsten van deze workshop gaat naar Landschap vzw.

Tarief:
– Standaard: 99 euro.
– Leden Landschap vzw: 90 euro.

Een frisse, jonge natuurbeweging steunen en in de toekomst nog kortingen krijgen? Word dan nu lid van Landschap VZW. Klik hier voor meer info.

De workshop start ’s ochtends om 10 uur. Er wordt gestart met een theorieles van 2,5 uur. Daarna is er een lunch (in de prijs inbegrepen), en verplaatsen we ons naar Kalmthout.

Afspraakplaats in Antwerpen (Ekeren). De theorieles start in mijn workshopruimte. Daarna is het ongeveer 15 km rijden naar Kalmthout voor het praktijkgedeelte. Je ontvangt vooraf een document met alle praktische info.

Deze workshop vindt overdag plaats. Dit ten eerste om goed te kunnen opletten bij de theorieles. Ten tweede omdat er wordt gefocust op techniek. Uiteraard heb je ’s morgens bij zonsopkomst of ’s avonds bij zonsondergang het beste licht. Het is niet de bedoeling van deze workshop gebruik te maken van deze omstandigheden. Het is wel de bedoeling om aandacht te besteden aan de technieken, zonder tijddruk van een zon die opkomt of ondergaat.

Indien het weer niet geschikt is, word je vooraf verwittigd en wordt de praktijkworkshop geannuleerd. De theorieles gaat dan wel door. Er wordt ter plekke een nieuwe datum gezocht. Wie niet kan deelnemen op deze nieuwe datum, krijgt 50% van deze workshop terugbetaald. Dat komt overeen met de uren van het voor- en namiddagprogramma, en is altijd in het voordeel van de deelnemer gezien de online cursus ook bij het theoriegedeelte hoort.

Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 8 deelnemers.

Camera

Type camera geschikt voor deze workshop:
Systeemcamera / Reflexcamera

Objectieven / lenzen

Volgende objectieven zijn aanbevolen voor deze workshop:
Groothoeklens / Standaardlens / Lichte telelens

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen die je zeker van pas zullen komen:
Statief

Hulpmiddelen die niet noodzakelijk zijn maar wel bruikbaar:
Filters (polarisatie / grijsverloop / ND filter)

Laptop

Je brengt je laptop mee om te werken in Lightroom.
Zorg ervoor dat Lightroom is geïnstalleerd, of een proefversie.
Geen laptop? Dan kan je nog deelnemen. Alles wordt geprojecteerd en via de online cursus kan je thuis alles stap voor stap herhalen.

Kledij

Zorg voor gepaste kledij, geschikt voor een lichte wandeling.

Bij de workshop landschapsfotografie, Lightroom, HDR en panorama hoort ook de online cursus ‘Lightroom HDR en panorama’.

Deze is apart te koop, maar krijg je gratis bij je deelname aan deze workshop.

In deze cursus vind je veel foto’s, video’s, en uitleg in tekst. Ik toont je er ook een AV reeks landschapsfotografie, waarbij alle landschappen in België zijn gefotografeerd. Geen ver-van-mijn-bedshow dus, wat vaak is bij lessen over landschapsfotografie.

Hiermee wil ik je een totaalpakket bieden, waardoor je zowel tijdens als na de workshop nog veel kan leren. Deze cursus is specifiek gericht op de inhoud die bij deze workshop wordt aangeboden. Bovendien zijn alle voorbeeldfoto’s gemaakt op de locatie waarop wij fotograferen.

Inhoud online cursus:
– Uitleg in tekst
– Voorbeeldfoto’s
– Video’s ter illustratie
– AV reeks ‘Landschappen van dichtbij’
– Verwijzingen naar interessante locaties
– Lightroom videolessen om je foto’s te bewerken

Je schrijft je op deze website in voor deze workshop. Dat doe je met het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving pas echt geldig, en heb je recht op deelname.

EEN VOORSMAAKJE

Inschrijven voor de workshop landschapsfotografie, Lightroom, HDR en panorama van 02/04/2017

NU AANMELDEN

Een moment geduld aub.
Een moment geduld aub.

Je kan deze workshop ook privé volgen. Het standaardtarief hiervoor bedraagt 695 euro, en dit is een vaste prijs voor 1 tot maximaal 3 personen. In overleg met jou wordt de datum en inhoud besproken. Via dit formulier kan je vrijblijvend informatie aanvragen over een privé workshop macrofotografie, of er ineens een boeken.

Beschrijf hier kort wat jij wenst. Ik pas de inhoud van de workshop zo goed mogelijk aan jouw wensen aan. Je kan ook al een moment voorstellen waarop je de workshop graag wil volgen. Ik geef deze workshops enkel 's ochtends vroeg in de lente en de zomer omdat het dan de allerbeste omstandigheden zijn. Hou daar dus rekening mee.

Bij een privé workshop kies je zelf of je extra deelnemers meebrengt (zo kan je de kosten delen). Kies je ervoor om de workshop individueel te volgen, dan ben je dus de enige deelnemer. Ik zet geen extra deelnemers bij jouw workshop. Je hebt dit dus zelf in de hand. Ik wil je topkwaliteit geven, en je krijgt dan ook wat jou toekomt!

Een moment geduld aub.

Bekijk hier het overzicht van alle workshops

Bedankt voor je interesse in deze workshop. Fotografen die eerder deelnamen aan een workshop van mij, waren heel tevreden over de begeleiding. Ik hoop dat jij ook merkt dat ik de workshop met veel tijd en zorg voor je heb samengesteld! Misschien zie ik je binnenkort bij een andere workshop?!

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.