WORKSHOP MACROFOTOGRAFIE LIBELLEN EN WATERJUFFERS

Ontdek mee hoe mooi libellen en waterjuffers zijn. Breng dit in beeld op het mooiste moment van de dag.

Macrofotografie van deze insecten staat centraal in deze workshop. Je beschikt best over een macrolens, of je kan er een lenen (Nikon vatting). Compactcamera’s ook welkom!

heidelibel-vleugels

PRAKTISCH

Waar: Beerse
Datum: zaterdag 20 mei 2017
Hoelaat: van 07.00 tot 11.00 uur
Tarief: 66 euro (60 € leden Landschap vzw)

Minimaal 4 deelnemers
Maximaal 8 deelnemers

Workshop macrofotografie: libellen & waterjuffers

INFO OVER DEZE WORKSHOP

Libellen zijn altijd al mijn favoriet onderwerp geweest om te fotograferen met de macrolens. Ik deel graag mijn passie en kennis met jou over hoe je ze best fotografeert.

De moeilijkheid zit hem erin de vleugels, het achterlijf en de ogen samen scherp te krijgen. Je leert manieren waarmee je de beste scherptediepte bereikt. Het creatieve gaan we ook niet uit de weg: spelen met scherpte en onscherpte, licht, compositie, …

Dan moet je nog het oog hebben om libellen, waterjuffers of andere insecten te vinden. Ik zoek ze mee voor jou. Dit doen we ’s ochtends vroeg wanneer de insecten nog slapen, en zijn bedekt met een mooi laagje dauw. Bovendien het beste moment om ze te fotograferen!

Als we heel veel geluk hebben, kunnen we misschien zelfs een metamorfose van een libel fotograferen. Het proces van het uitsluipen duurt een tweetal uur, en is prachtig om zien en een droom om te fotograferen. Natuurlijk kan ik je niet garanderen dat we dit natuurverschijnsel aantreffen. Ik kan je wel verklappen dat ik er de juiste plekjes voor ken, dus je kansen verhogen exponentieel!

Neem deel aan deze workshop. Ik deel mijn passie met jou, en je gaat naar huis met een rugzak aan tips over macrofotografie.

Vroeg opstaan is (die ene keer) geen probleem voor jou :-)

Je bent gemotiveerd om je vaardigheden van macrofotografie te verbeteren, door te oefenen op voornamelijk libellen en waterjuffers.

Het is een vereiste om te beschikken over een reflexcamera met macrolens en statief. Indien je geen macrolens hebt en met Nikon werkt, kan je er een van mij lenen (105mm of 200mm).

Ook fotografen met compactcamera’s kunnen heel wat bijleren tijdens deze workshop. Zo goed als elke compactcamera beschikt over een macrofunctie. Zelfs wanneer je met een reflexcamera fotografeert en een compactcamera hebt, is het interessant hem mee te brengen. Ik toon je wat je er allemaal mee kan!

Nadat je deze workshop hebt gevolgd, heb je algemene richtlijnen en tips voor macrofotografie. Je zal deze ook kunnen toepassen op andere insecten zoals vlinders, kevers, bijen en wespen, …

Deelname aan deze workshop kost 66 euro.

Inclusief:
– Professionele begeleiding.kortingledenlandschapvzw
– Hapje en drankje.

Korting:
– Leden van Landschap vzw ontvangen korting.
Een deel van de inkomsten van deze workshop gaat naar Landschap vzw.

Tarief:
– Standaard: 66 euro.
– Leden Landschap vzw: 60 euro.

Een frisse, jonge natuurbeweging steunen en in de toekomst nog kortingen krijgen? Word dan nu lid van Landschap VZW. Klik hier voor meer info.

De workshop vindt ’s ochtends vroeg plaats, omwille van het mooie licht en de kans op dauw.

Afspraakplaats in Beerse. Je ontvangt vooraf een document met alle praktische info.

Indien het weer niet geschikt is, word je vooraf verwittigd en wordt de workshop geannuleerd. Dat betekent dat je de keuze krijgt om uit te stellen naar een latere datum (indien mogelijk) of volledige terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 8 deelnemers.

Camera

Type camera geschikt voor deze workshop:
Compactcamera is geschikt maar vraagt een andere benadering.
Reflexcamera is aangewezen, of systeemcamera.

Objectieven / lenzen

Volgende objectieven zijn aanbevolen voor deze workshop:
Macrolens / Standaardlens.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen die je zeker van pas zullen komen:
Statief (nodig voor macrofotografie) / Rijstzak (nodig voor macrofotografie)

Hulpmiddelen die niet noodzakelijk zijn maar wel bruikbaar:
Reflectiescherm.

Kledij

Zorg voor buitenkledij, aangepast aan de weersomstandigheden. De wandelafstanden zijn heel beperkt, dus een lichte schoen volstaat. Je moet laag bij de grond werken, dus je kledij mag vuil worden. Of voorzie iets om op te liggen / zitten.

Materiaal lenen

Het is mogelijk volgend materiaal te lenen:
Statief voor macrofotografie + balhoofd + Arca style snelkoppeling.
Macrolens (Nikon vatting).
Reflectiescherm.

Vermeld dit bij je inschrijving onder ‘vraag of opmerking’. Het materiaal wordt dan effectief voor jou gereserveerd.

Bij de workshop libellen & waterjuffers hoort ook de online cursus ‘macrofotografie van libellen & juffers’.

Deze is apart te koop, maar krijg je gratis bij je deelname aan deze workshop.

In deze cursus vind je veel foto’s, video’s, en uitleg in tekst. Hiermee wil ik je een totaalpakket bieden, waardoor je zowel tijdens als na de workshop nog veel kan leren. Deze cursus is specifiek gericht op de inhoud die bij deze workshop wordt aangeboden. Bovendien zijn alle voorbeeldfoto’s gemaakt op de locatie waarop wij fotograferen.

Inhoud online cursus:
– Uitleg in tekst
– Voorbeeldfoto’s
– Video’s ter illustratie
– Verwijzingen naar interessante locaties
– Lightroom videolessen om je foto’s te bewerken

Je schrijft je op deze website in voor deze workshop. Dat doe je met het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving pas echt geldig, en heb je recht op deelname.

EEN VOORSMAAKJE

Inschrijven voor de workshop macrofotografie libellen & waterjuffers van xx/xx/2017

NU AANMELDEN

Een moment geduld aub.
Een moment geduld aub.

Je kan deze workshop ook privé volgen. Het standaardtarief hiervoor bedraagt 495 euro, en dit is een vaste prijs voor 1 tot maximaal 3 personen. In overleg met jou wordt de datum en inhoud besproken. Via dit formulier kan je vrijblijvend informatie aanvragen over een privé workshop macrofotografie, of er ineens een boeken.

Beschrijf hier kort wat jij wenst. Ik pas de inhoud van de workshop zo goed mogelijk aan jouw wensen aan. Je kan ook al een moment voorstellen waarop je de workshop graag wil volgen. Ik geef deze workshops enkel 's ochtends vroeg in de lente en de zomer omdat het dan de allerbeste omstandigheden zijn. Hou daar dus rekening mee.

Bij een privé workshop kies je zelf of je extra deelnemers meebrengt (zo kan je de kosten delen). Kies je ervoor om de workshop individueel te volgen, dan ben je dus de enige deelnemer. Ik zet geen extra deelnemers bij jouw workshop. Je hebt dit dus zelf in de hand. Ik wil je topkwaliteit geven, en je krijgt dan ook wat jou toekomt!

Een moment geduld aub.

Bekijk hier het overzicht van alle workshops

Bedankt voor je interesse in deze workshop. Fotografen die eerder deelnamen aan een workshop van mij, waren heel tevreden over de begeleiding. Ik hoop dat jij ook merkt dat ik de workshop met veel tijd en zorg voor je heb samengesteld! Misschien zie ik je binnenkort bij een andere workshop?!

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.