WORKSHOP STADSFOTOGRAFIE ANTWERPEN (VOLZET!)

Workshop stadsfotografie met allerlei onderwerpen: mensen, architectuur, details, … Dit op minder bekende toplocaties in Antwerpen.

Er staat heel veel op het programma! Je fotografeert in Antwerpen, en je zal topfoto’s maken… Maar er is meer: wat je hier leert kan je ook toepassen tijdens een citytrip of reis om een prachtige reportage te maken. Hiervoor bezoeken we unieke locaties en een gevarieerd aanbod aan onderwerpen.

DannyLaps_Portfolio_Antwerpen_01

PRAKTISCH

Waar: stad Antwepen, centrum en wijken
Datum: zaterdag 5 mei 2018
Hoelaat: van 10 tot 17 uur
Tarief: 125 euro

Inclusief: plaatselijk vervoer, online cursus
Exclusief: lunch

Minimum deelnemers: 4
Maximum deelnemers: 8
Maatwerk is mogelijk (zie inschrijven)

Workshop stadsfotografie Antwerpen

INFO OVER DEZE WORKSHOP

Je leert een stad fotograferen, Antwerpen. Door mijn kennis over interessante fotolocaties in deze stad, kunnen we samen op ontdekkingstocht gaan. Ik toon aan jou de interessante fotolocaties, en je krijgt tips over hoe je deze kan fotograferen. Zowel technisch als esthetisch, en ik leer je ook anders kijken. En hoe fotografeer je onopvallend mensen zodat ze zich niet anders gaan gedragen?

Deze workshop biedt je een geleide tocht doorheen de stad, en advies van een expert voor prachtige foto’s. We fotograferen gebouwen, mensen, details, licht, schaduw, structuren, kleuren, …

Het Museum Aan de Stroom, de voetgangerstunnel, zicht op de Kathedraal vanop Linkeroever: nee, daaraan doen we niet mee in deze workshop. Dit zijn plat gefotografeerde locaties. Absoluut fotogeniek, maar in dit geval is het de bedoeling nog wat nieuw te ontdekken. Je krijgt nog wel een lijstje met interessante plekken cadeau zodat je nadien nog eens terug kan gaan.

Antwerpen bezoeken we van noord tot zuid. Zo bevatten je foto’s van deze workshop heel wat diversiteit dankzij de verschillende buurten die we bezoeken.

Na het volgen van deze workshop ga je met prachtige foto’s naar huis. Je hebt kennis en vaardigheden opgebouwd rond stadsfotografie. De foto’s van je volgende citytrip of reis zullen er heel anders uitzien: betere kwaliteit, anders en meer gevarieerd gefotografeerd, makkelijk in een reportage of fotoboek te gieten.

Deze workshop wordt ingericht voor fotografen die hun technische en esthetische vaardigheden willen verbeteren. Zowel uit de buurt van Antwerpen dan verder weg.

Welk materiaal je gebruikt maakt niet uit. Zowel compactcamera’s als spiegelreflexcamera’s zijn welkom. Beginner of gevorderde? Iedereen kan wat bijleren. Er wordt een basiskennis fotografie verwacht.

Tijdens de workshop krijg je foto opdrachten. Je oefent om foto’s te herkennen in een bepaalde omgeving om anders te leren kijken. En je fotografeert evengoed spontaan waar jouw oog op valt.

Je hebt interesse in mensen, architectuur, kleur en structuur, onvergetelijke momenten, … In een stad vind je altijd heel wat terug dat je interesseert.

Deelname aan deze workshop kost 125* euro.

Inclusief:
– Lokaal vervoer*.
– Professionele begeleiding.
– Online content: extra locaties en online cursus Lightroom m.b.t. stadsfotografie.

Exclusief:
– Lunch tijdens de middag.

*Beschik je over een abonnement of geldig vervoersbewijs van De Lijn en maak je hiervan gebruik tijdens de workshop? Dan betaal je 119 euro.

De workshop vindt plaats op zaterdag 5 mei 2018. Deze workshop is de weekendeditie en enkele locaties verschillen hier van de weekeditie. Er wordt hier in de mate van het mogelijke rekening gehouden met de weekenddrukte in de stad: we mijden de Meir en andere drukke plaatsen.

Je ontvangt vooraf een document met alle praktische info.

Zaterdag 5 mei 2018, van 10 tot 17 uur.

Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 8 deelnemers.

Camera

Type camera geschikt voor deze workshop:
Compactcamera, reflexcamera, of systeemcamera.

Objectieven / lenzen

Standaardlens: nodig (bv. 18-55mm, 24-70mm)
Groothoeklens: kan beperkt worden gebruikt (bv. 14-24mm)
Lichte telelens: kan beperkt worden gebruikt (bv. 70-200mm)

Statief

Er is geen statief nodig voor deze workshop, dat raad ik zelfs af te gebruiken.

Je schrijft je op deze website in voor de workshop. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving pas echt geldig, en heb je recht op deelname.

Wil je de workshop liever individueel volgen? Dat is ook mogelijk. We stellen dan een programma samen op maat. Zie onderaan bij nu aanmelden: maatwerk.

EEN VOORSMAAKJE

Al deze foto’s zijn genomen met een camera met 35mm lens (Fuji X100T). Een standaardlens volstaat dus om veel resultaat uit deze workshop te halen.

Inschrijven voor de workshop stadsfotografie Antwerpen op zaterdag 5 mei 2018

INSCHRIJVEN

Het spijt me, deze workshop is volzet.

Je kan deze nog wel individueel boeken (zie maatwerk).

Een moment geduld aub.

Je kan deze workshop ook privé volgen. Het standaardtarief hiervoor bedraagt 750 euro, en dit is een vaste prijs voor 1 tot maximaal 3 personen. In overleg met jou wordt de datum en inhoud besproken. Via dit formulier kan je vrijblijvend informatie aanvragen over een privé workshop stadsfotografie, of er ineens een boeken.

Beschrijf hier kort wat jij wenst. Ik pas de inhoud van de workshop zo goed mogelijk aan jouw wensen aan. Je kan ook al een moment voorstellen waarop je de workshop graag wil volgen.

Bij een privé workshop kies je zelf of je extra deelnemers meebrengt (zo kan je de kosten delen). Kies je ervoor om de workshop individueel te volgen, dan ben je dus de enige deelnemer. Ik zet geen extra deelnemers bij jouw workshop. Je hebt dit dus zelf in de hand. Ik wil je topkwaliteit geven, en je krijgt dan ook wat jou toekomt!

Een moment geduld aub.

Bekijk hier het overzicht van alle workshops

Bedankt voor je interesse in deze workshop. Fotografen die eerder deelnamen aan een workshop van mij, waren heel tevreden over de begeleiding. Ik hoop dat jij ook merkt dat ik de workshop met veel tijd en zorg voor je heb samengesteld! Misschien zie ik je binnenkort bij een andere workshop?!

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.