Eens de beekrombout het proces van uitsluipen heeft doorlopen, hangt hij nog een tijdje met zijn vleugels dicht om uit te harden.
Wanneer sluipen libellen uit? Ze hebben een voorkeur voor de ochtend of de avond, maar het kan evengoed overdag. Deze beekrombout koos voor de ochtend, wat op de foto’s ook duidelijk te zien is aan de dauwdruppels op zijn ogen. In een volgende post volgt nog meer info over ‘de druppel’. Misschien ken je al wel wat van libellen, maar heb je geen idee wat de druppel met dit verhaal van de beekrombout te maken heeft. Hou het in de gaten dus!
De beekrombout is toch wel een ‘specialleke’ onder de libellen, omdat deze massaal uitkomt gedurende een korte periode. Deze periode is intussen zijn hoogtepunt voorbij. Je zal hier en daar nog wel een beekrombout aantreffen die uitsluipt, de grote groepen zijn echter gepasseerd.
Daarnaast is het een heel mooie libel, omdat hij prachtig puur zwart is, gecombineerd met geel. In zijn groene omgeving van riet gaat hij dan ook heel mooi op.
Het is nu aan andere libellensoorten zoals de viervlek, smaragdlibel, venwitsnuitlibel, en tal van juffers zoals watersnuffel, azuurwaterjuffer, variabele waterjuffer, … Deze kan je fotograferen tijdens een schitterende workshop libellen komend weekend. En het wordt mooi weer. Niet te missen dus, in deze workshop leer je sowieso meer dan in de ‘standaard’ workshops. Meer info onder de foto’s:






Leave a reply