Workshop libellen en waterjuffers

Vuurlibel, Crocothemis erythraea, mannetje. Deze libel valt direct op door de felrode kleur.

Libellen en waterjuffers

Duik mee in de wondere wereld van libellen & waterjuffers. Fotografeer ze op het mooiste moment van de dag.

29-08-2020


COVID-19 beleid: indien de workshop niet kan doorgaan omwille van de dan geldende maatregelen, krijg je het deelnamebedrag volledig terugbetaald! Nieuwe maatregelen augustus 2020: voldoende afstand ‘social distancing’ is gegarandeerd! Idem voor het weer: blijken de voorspellingen ongunstig, dan wordt er verplaatst naar een latere datum. Je kan dan gratis annuleren. Komen we in een hels onweer terecht terwijl de workshop volop bezig is: ook dan breken we af en krijg je een nieuwe workshop op een andere datum. Zonder extra kosten!

Deze workshop nu boeken

Ticket kopen

Beschrijving workshop

Libellen zijn altijd al mijn favoriet onderwerp geweest om te fotograferen met de macrolens. Ik deel graag mijn passie en kennis met jou over hoe je ze best fotografeert.

De moeilijkheid zit hem erin de vleugels, het achterlijf en de ogen samen scherp te krijgen. Je leert manieren waarmee je de beste scherptediepte bereikt. Het creatieve gaan we ook niet uit de weg: spelen met scherpte en onscherpte, licht, compositie, …

Dan moet je nog het oog hebben om libellen, waterjuffers of andere insecten te vinden. Ik zoek ze mee voor jou. Dit doen we ’s ochtends vroeg wanneer de insecten nog slapen, en zijn bedekt met een mooi laagje dauw. Bovendien het beste moment om ze te fotograferen!

Als we heel veel geluk hebben, kunnen we misschien zelfs een metamorfose van een libel fotograferen. Het proces van het uitsluipen duurt een tweetal uur, en is prachtig om zien en een droom om te fotograferen. Natuurlijk kan ik je niet garanderen dat we dit natuurverschijnsel aantreffen. Ik kan je wel verklappen dat ik er de juiste plekjes voor ken, dus je kansen verhogen exponentieel!

Neem deel aan deze workshop. Ik deel mijn passie met jou, en je gaat naar huis met een rugzak aan tips over macrofotografie.

DOELGROEP

Vroeg opstaan is (die ene keer) geen probleem voor jou
Je bent gemotiveerd om je vaardigheden van macrofotogra
fie te verbeteren, door te oefenen op voornamelijk libellen en waterjuffers.

Het is een vereiste om te beschikken over een reflexcamera met macrolens en statief. Indien je geen macrolens hebt en met Nikon werkt, kan je er een van mij lenen (105mm of 200mm).

Ook fotografen met compactcamera’s kunnen heel wat bijleren tijdens deze workshop. Zo goed als elke compactcamera beschikt over een macrofunctie. Zelfs wanneer je met een reflexcamera fotografeert en een compactcamera hebt, is het interessant hem mee te brengen. Ik toon je wat je er allemaal mee kan!

Nadat je deze workshop hebt gevolgd, heb je algemene richtlijnen en tips voor macrofotografie. Je zal deze ook kunnen toepassen op andere insecten zoals vlinders, kevers, bijen en wespen, …

BENODIGDHEDEN

Camera: Type camera geschikt voor deze workshop:
Compactcamera is geschikt maar vraagt een andere benadering. Re
flexcamera is aangewezen, of systeemcamera.

Objectieven / lenzen: Volgende objectieven zijn aanbevolen voor deze workshop: Macrolens / Standaardlens.

Hulpmiddelen: Statief (nodig voor macrofotografie) / Rijstzak (nodig voor macrofotografie). Hulpmiddelen die niet noodzakelijk zijn maar wel bruikbaar: Reflectiescherm.

KledijZorg voor buitenkledij, aangepast aan de weersomstandigheden. De wandelafstanden zijn heel beperkt, dus een lichte schoen volstaat. Je moet laag bij de grond werken, dus je kledij mag vuil worden. Of voorzie iets om op te liggen / zitten.

PRAKTISCH

Koop hier online je ticket voor de workshop. Betalen kan direct via de Bancontact app, Paypal/Visa/Mastercard. Je krijgt onmiddellijk toegang tot de praktische info over de workshop.
Het is eveneens mogelijk te betalen via bankoverschrijving. Na bevestiging (enkele werkdagen) ontvang je ook de toegang tot alle info.
Info onder voorbehoud!

Deze workshop nu boeken op zaterdag 29-08-2020

Ticket kopen voor zaterdag 29-08-2020 (07.00-11.00 uur)