Workshop ICM ‘Intentional Camera Movement’ en creatieve landschapsfotografie

Creatieve landschapsfotografie | Intentional Camera Movement

Als auteur van de eerste Nederlandstalige ICM-gids, kun je nu ook de workshop ICM & creatieve landschapsfotografie bij mij volgen.

Koop je ticket in de webshop

Workshop kort samengevat: kleine groep, max. 4 deelnemers = optimale leerkansen en fotografiemogelijkheden met veel persoonlijke uitleg aan elke deelnemer. Techniek en creativiteit staan centraal in een prachtig herfstdecor.


Deze workshop vindt plaats in de herfst, wanneer er verkleuring is de grond al met bladeren bedekt.

Wat je leert in deze workshop, kun je op elk moment van het jaar toepassen en op heel veel onderwerpen.

In juni 2023 verscheen de ‘pocketgids ICM’ waar ik auteur van ben. Het is het enige Nederlandstalige werk dat deze techniek compleet beschrijft. Daarnaast is er ook aandacht voor andere creatieve technieken zoals high key en low key.

Je gaat dus met heel wat technieken, technische kennis en vooral creativiteit naar huis. Vervolgens kun je er direct mee aan de slag.

De pocketgids is een ideaal naslagwerk om kennis te maken met ICM. De workshop heb je nodig om deze theorie in de praktijk toe te passen, en dat is precies wat we hier doen: zoeken wat jouw voorkeur heeft en je versterken in je technische en creatieve vaardigheden.

Deze workshop nu boeken

Ticket kopen

Beschrijving workshop

Ga voorbij het landschap, en haal al je creativiteit boven!

Je leert gebruik maken van panning, ICM, high key en low key, bewuste onscherpte en ook andere technieken zoals zoom burst.

We zoeken samen met jou, in deze kleine groep van slechts 4 deelnemers uit, waar je voorkeuren liggen. Hierbij gaan we technisch en creatief aan de slag.

De workshop start met het bijeenkomen, een drankje (inbegrepen in de prijs), een theoretische voorbespreking van wat we deze namiddag gaan doen, wat jij wilt leren… om je zo een workshop op maat te bieden en alles in de praktijk te oefenen.

Je ontvangt vooral info per email en nadien kun je nog vier foto’s doorsturen om te bespreken per email.

DOELGROEP

Fotografen met een goede beheersing van technische basiskennis, en kennis van hun fototoestel kunnen deelnemen aan deze workshop. Er wordt verwacht dat je vlot kunt werken in de verschillende opnamestanden (diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze, manueel), en dat je probleemloos sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kunt aanpassen. Je hebt inzicht in de belichtingsdriehoek en kunt deze probleemloos toepassen.

Deze workshop geeft je technische inzichten om aan de slag te gaan met creatieve technieken. Geen registratiefoto’s, maar wel landschappen en herfstfoto’s ‘next level’.

Maximum aantal deelnemers: 4

Het aantal deelnemers wordt bewust beperkt gehouden, omdat ik er niet in geloof dat je voldoende aandacht en leerkansen krijgt in een grote groep. Ik wil jou kennen als mens én als fotograaf, waarbij ik aan elke deelnemer individueel veel aandacht wil besteden!

BENODIGDHEDEN

Camera: Type camera geschikt voor deze workshop:
Systeemcamera of spiegelreflex is aangewezen. Compactcamera is geschikt maar vraagt een andere benadering.

Objectieven / lenzen: Volgende objectieven zijn aanbevolen voor deze workshop: standaardlens / lichte telelens.

Hulpmiddelen: eventueel monopod of statief, maar meestal wordt er vanuit de hand gewerkt. Eventueel ND filters, maar omdat een bos al wat licht tegenhoudt is dit niet noodzakelijk. Koop dit zeker niet aan! Beschik je erover, neem je filter(s) dan mee, maar misschien worden ze zelfs niet gebruikt.

KledijZorg voor buitenkledij, aangepast aan de weersomstandigheden. Voorzie schoeisel dat is aangepast aan een vochtige bosgrond en makkelijk stapt.

PRAKTISCH

Workshop boeken: inschrijven op deze workshop doe je direct via de website. Je kan hier op allerlei manieren betalen zoals met de Bancontact app, Visa, Mastercard, Paypal, … Na je betaling heb je direct toegang tot alle info die je als deelnemer van de workshop nodig hebt.

Ongunstige omstandigheden: als ik vind dat de weersomstandigheden onvoldoende gunstig zijn, dan wordt de workshop geannuleerd en automatisch voor 100% aan je terugbetaald. Ik wil je kwaliteit bieden, en hiervoor leg ik de lat hoog. Deze workshop kan ook in omstandigheden doorgaan wanneer het bewolkt is of licht regenachtig. Gunstige omstandigheden zijn daarom niet per definitie stralende zon.

Locatie: Peerdsbos, Brasschaat.

Haal al je creativiteit boven, en krijg nieuwe inzichten en vaardigheden!

Zondag 12 november 2023 in Brasschaat

Ticket kopen | 12-11-2023 | 14.30-18.30 uur
 

Je volgt deze workshop om bij te leren, en ik wil je het allerbeste bieden. Ik volgde een pedagogische opleiding met tal van specialisaties. Leren is al 20 jaar mijn werk, fotografie mijn passie. Dat laatste kunnen er veel. Iets duidelijk, gestructureerd en op maat van elke fotograaf uitleggen, dat is mijn specialiteit en dat maakt het onderscheid. Daarnaast heb ik ruim 10 jaar ervaring in het geven van workshops, specifiek over macro en -landschapsfotografie. Ik schreef ook mee aan het ‘handboek landschapsfotografie’, het ‘handboek natuurfotografie’ de ‘pocketgids ICM‘ en nog andere publicaties van Pixfactory. Ik wil je vooral duidelijk maken: ik wil dat je deze workshop bij mij volgt, ik wil dat je veel bijleert, ik wil dat je tijdens de workshop en altijd daarna prachtige en creatieve (landschaps)foto’s maakt. Daarom hou ik het aantal deelnemers beperkt tot 4. Ook het aantal workshops dat ik organiseer is erg beperkt in aantal: ik plan ze enkel op het ideale moment. Dat is mijn visie in 2023 op het geven van workshops, en ook mijn visie op het bieden van optimale leerkansen én kwaliteit.

Neem deel, merk het verschil, verbeter je kunnen!

dannylaps.be = workshops met hoog leerrendement!

Al jarenlang wil ik met mijn workshops het verschil maken. Vroeger organiseerde ik ze in groepen van ongeveer 8 deelnemers. Hoewel iedereen erg tevreden was, vond ik zelf dat sommige deelnemers nog optimale leerkansen hadden gemist. Soms had ik het gevoel dat het meer een geleide wandeling was of fotograferen in gezelschap, omdat ik meer tijd voor elke deelnemer wou. Die is er nu!

Daarom zijn er nu slechts 4 deelnemers per workshop. Dat is een enorm verschil: dubbel zoveel uitleg, meer fotografiekansen, betere foto’s. Ook de manier waarop de workshop is georganiseerd en hoe de uitleg wordt gegeven, maakt het verschil.

Pocketgids ICM, Intentional Camera Movement, door Danny Laps en uitgegeven door Natuurfotografie en Pixfactory

Pocketgids ICM

Vers van de pers, in juni 2023 is de pocketgids ICM verschenen waarvan ik de auteur ben. Ik mag dus zeker en vast het begrip creativiteit aan mijn fotografie koppelen. In deze workshop wordt alle theorie die in dit boek staat omgezet in de praktijk. Je leest in het boek: ‘duw je camera vooruit’, je leert tijdens de workshop aan welk tempo, met welke beweging en met welke instellingen je zoiets precies doet. Deze workshop moét je dus hebben gevolgd! Dat ik auteur van dit boek ben, getuigt van mijn creatief denken en de ideeën die ik je kan bijbrengen.


Handboek landschapsfotografie

Het handboek landschapsfotografie is hét referentiewerk voor deze fotografische discipline, verschenen tijdens het najaar van 2022. De coverfoto van de duinen aan de Belgische Westkust is van mijn hand, net zoals heel wat hoofdstukken uit dit boek. Het boek beschrijft techniek en creativiteit, en het schrijven ervan maakte me nogmaals bewust hoe belangrijk theoretische kennis is. Deze leer je tijdens de workshop creatieve landschapsfotografie en ICM in de praktijk om te zetten. Ik beschik dus zelf over een stevige basis en recente inzichten om je dit allemaal bij te brengen.


Handboek natuurfotografie

Het complete handboek natuurfotografie. Eén boek dat elk onderwerp binnen de natuurfotografie behandelt: alle disciplines, elke fotografietechniek, alle fotogenieke soortgroepen, alles over apparatuur en instellingen.

Elk onderwerp is meestal op één paginaspread beschreven. We halen tijdens de workshop zeker wat hoofdstukken naar boven. In plaats van ze te lezen in dit boek, vertel ik je de theorie en zetten we het direct om in de praktijk.


Fotografiegids vlinders en libellen

In de zomer van 2021 verscheen de fotografiegids vlinders en libellen. Met een tiental auteurs beschreven we 67 soorten, en hoe je deze met een enorme variatie kunt fotograferen. Er zijn 15 hoofdstukken van mijn hand. We zijn intussen twee jaar verder, de fotografie is weeral geëvolueerd, en ik zou zeker nog wat hoofdstukken kunnen bijschrijven. Omdat er nog geen nieuwe editie op komst is, kan ik het je dus alleen maar in een workshop vertellen.