Workshop libellen en waterjuffers

Vuurlibel, Crocothemis erythraea, mannetje. Deze libel valt direct op door de felrode kleur.

Libellen en waterjuffers

Duik mee in de wondere wereld van libellen & waterjuffers. Fotografeer ze op het mooiste moment van de dag.

Koop je ticket in de webshop

Workshop kort samengevat: kleine groep, max. 4 deelnemers = optimale leerkansen en fotografiemogelijkheden met veel persoonlijke uitleg aan elke deelnemer. Techniek en creativiteit staan centraal. Daarnaast leer je ook veel bij over juffers en libellen.


COVID-19 beleid: indien de workshop niet kan doorgaan omwille van de dan geldende maatregelen, krijg je het deelnamebedrag volledig terugbetaald! Nieuwe maatregelen vanaf 26-04-2021: groepen tot 10 mensen mogen buiten samenkomen. Idem voor het weer: blijken de voorspellingen ongunstig, dan wordt er verplaatst naar een latere datum. Je kan dan gratis annuleren. Komen we in een hels onweer terecht terwijl de workshop volop bezig is: ook dan breken we af en krijg je een nieuwe workshop op een andere datum. Zonder extra kosten!

Deelnemers van vorige edities beoordeelden deze workshop ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Veel zien, veel leren, topfoto’s maken, uitstekende communicatie en begeleiding.”

Deze workshop nu boeken

Ticket kopen

Beschrijving workshop

Libellen zijn altijd al mijn favoriet onderwerp geweest om te fotograferen met de macrolens. Ik deel graag mijn passie en kennis met jou over hoe je ze best fotografeert.

De moeilijkheid zit hem erin de vleugels, het achterlijf en de ogen samen scherp te krijgen. Je leert manieren waarmee je de beste scherptediepte bereikt. Het creatieve gaan we ook niet uit de weg: spelen met scherpte en onscherpte, licht, compositie, …

Dan moet je nog het oog hebben om libellen, waterjuffers of andere insecten te vinden. Ik zoek ze mee voor jou. Dit doen we ’s ochtends vroeg wanneer de insecten nog slapen, en zijn bedekt met een mooi laagje dauw. Bovendien het beste moment om ze te fotograferen!

Als we heel veel geluk hebben, kunnen we misschien zelfs een metamorfose van een libel fotograferen. Het proces van het uitsluipen duurt een tweetal uur, en is prachtig om zien en een droom om te fotograferen. Natuurlijk kan ik je niet garanderen dat we dit natuurverschijnsel aantreffen. Ik kan je wel verklappen dat ik er de juiste plekjes voor ken, dus je kansen verhogen exponentieel!

Neem deel aan deze workshop. Ik deel mijn passie met jou, en je gaat naar huis met een rugzak aan tips over macrofotografie.

DOELGROEP

Vroeg opstaan is (die ene keer) geen probleem voor jou. Je bent gemotiveerd om je vaardigheden van macrofotografie te verbeteren, door te oefenen op voornamelijk libellen en waterjuffers.

Het is een vereiste om te beschikken over een camera met macrolens en statief. Indien je geen macrolens hebt en met Nikon werkt, kan je er een van mij lenen (105mm of 200mm).

Ook fotografen met compactcamera’s kunnen heel wat bijleren tijdens deze workshop. Zo goed als elke compactcamera beschikt over een macrofunctie. Zelfs wanneer je met een reflex/systeemcamera fotografeert en een compactcamera hebt, is het interessant hem mee te brengen. Ik toon je wat je er allemaal mee kan!

Nadat je deze workshop hebt gevolgd, heb je algemene richtlijnen en tips voor macrofotografie. Je zal deze ook kunnen toepassen op andere insecten zoals vlinders, kevers, bijen en wespen, …

Maximum aantal deelnemers: 4

Het aantal deelnemers wordt bewust beperkt gehouden, omdat ik er niet in geloof dat je voldoende aandacht en leerkansen krijgt in een grote groep. Ik wil jou kennen als mens én als fotograaf, waarbij ik aan elke deelnemer individueel veel aandacht wil besteden!

BENODIGDHEDEN

Camera: Type camera geschikt voor deze workshop:
Systeemcamera of spiegelreflex is aangewezen. Compactcamera is geschikt maar vraagt een andere benadering.

Objectieven / lenzen: Volgende objectieven zijn aanbevolen voor deze workshop: macrolens / standaardlens.

Hulpmiddelen: Statief (nodig voor macrofotografie) / Rijstzak (nodig voor macrofotografie). Hulpmiddelen die niet noodzakelijk zijn maar wel bruikbaar: Reflectiescherm.

KledijZorg voor buitenkledij, aangepast aan de weersomstandigheden. De wandelafstanden zijn heel beperkt, dus een lichte schoen volstaat. Je moet laag bij de grond werken, dus je kledij mag vuil worden. Of voorzie iets om op te liggen / zitten. Je kledij kan nat worden afhankelijk van de ondergrond. In het water hoef je dan weer niet te liggen.

Materiaal lenenheb je geen reflectiescherm, rijstzak, statief dat laag bij de grond kan? Vraag het me vooraf en je kan materiaal lenen.

PRAKTISCH

Workshop boeken: inschrijven op deze workshop doe je direct via de website. Je kan hier op allerlei manieren betalen zoals met de Bancontact app, Visa, Mastercard, Paypal, … Na je betaling heb je direct toegang tot alle info die je als deelnemer van de workshop nodig hebt.

COVID-19: alle maatregelen worden correct opgevolgd. Praktisch houdt dit in dat we bij samenkomst een mondkapje dragen. Daarna gaan we uiteen en ga je zelf aan de slag. Als de workshop niet kan doorgaan omwille van de maatregelen, dan wordt deze automatisch voor 100% aan je terugbetaald. Het betalingssysteem van deze website zal daar automatisch voor zorgen. Je hoeft dus niet te wachten op een handmatige terugbetaling. Alles gebeurt direct, en vooral correct!

Ongunstige omstandigheden: als ik vind dat de weersomstandigheden onvoldoende gunstig zijn, dat ik bij mijn voorbereiding te weinig juffers en libellen vind, dan wordt de workshop geannulleerd en automatisch voor 100% aan je terugbetaald. Ik wil je kwaliteit bieden, en hiervoor leg ik de lat hoog.

Locatie: de workshop vindt plaats in Beerse (provincie Antwerpen, België).

Volg het webinar libellen dat bij deze workshop hoort

Ticket kopen: 12-05-2021 (20.00-21.30 uur)

Deze workshop boeken op vrijdag 14 mei 2021

Ticket kopen: 14-05-2021 (NIET BESCHIKBAAR)

Deze workshop boeken op maandag 24 mei 2021

Ticket kopen: 24-05-2021 (NIET BESCHIKBAAR)

Deze workshop boeken op zaterdag 29 mei 2021

Ticket kopen: 29-05-2021 (NIET BESCHIKBAAR)

Deze workshop boeken op zondag 30 mei 2021

Ticket kopen: 30-05-2021 (06.30-10.00 uur)

Deze workshop boeken op zaterdag 12 juni 2021

Ticket kopen: 12-06-2021 (NIET BESCHIKBAAR)

Deze workshop boeken op zondag 13 juni 2021

Ticket kopen: 13-06-2021 (06.30-10.00 uur)

Deze workshop boeken op zaterdag 19 juni 2021

Ticket kopen: 19-06-2021 (06.30-10.00 uur)

Deze workshop boeken op donderdag 1 juli 2021

Ticket kopen: 01-07-2021 (06.30-10.00 uur)
 

Je volgt deze workshop niet bij de eerste de beste libellenfotograaf… Ik volgde een pedagogische opleiding met tal van specialisaties. Leren is al 15 jaar mijn job, fotografie mijn passie. Dat laatste kunnen er veel. Iets duidelijk, gestructureerd en op maat van elke fotograaf uitleggen, dat is mijn specialiteit en dat maakt het onderscheid met een workshop die je ergens anders zou volgen.

Daarnaast heb ik al 10 jaar ervaring in het geven van workshops, specifiek over libellenfotografie. Ik schreef ook mee aan de minigids vlinders en libellen van Pixfactory die in de zomer van 2021 verschijnt.

Ik wil je vooral duidelijk maken: ik wil dat je deze workshop bij mij volgt, ik wil dat je veel bijleert, ik wil dat je tijdens de workshop en altijd daarna prachtige libellenfoto’s maakt. Daarom hou ik het aantal deelnemers beperkt tot 4. Dat is mijn visie in 2021 op het geven van workshops, en ook mijn visie op het bieden van optimale leerkansen én kwaliteit.

Neem deel, merk het verschil, verbeter je kunnen!

Gratis webinar

iVoorafgaand aan de workshop, kan je als deelnemer gratis het webinar libellen & juffers volgen. Dit heeft intussen plaatgevonden, en is beschikbaar in de online cursus. Deze krijg je gratis bij je workshop!

Je kan de online cursus met webinar ook apart aankopen zonder de workshop te volgen. Klik hier voor meer info…